8.22.2013

Dan 93 - Elizij


Danes sem si ogledal idejno zanimiv znanstveno-fantastični film, kjer je v sto let oddaljeni prihodnosti prikazana izrazita ločenost med bogatimi rojeno-srečneži, ki živijo na ogromni vesoljski postaji Elizij, kjer je življenje popolno, tehnološko dovršeno in brez bolezni, medtem ko so na Zemljo kakopak obsojeni vsi ostali reveži, katerih starši niso imeli denarja in sreče, da bi jim zagotovili vozovnico do postaje, zato se klavrno borijo za preživetje na popolnoma onesnaženi in opustošeni slabo-rodni grudi.

Tema je zanimiva zategadelj, ker ni nič kaj znanstveno-fantastična, saj odraža trenutno stanje sveta, kjer smo ljudje pozabili na enakovrednost življenja in vseh oblik slednjega in vso svojo pozornost namenili svojim energetskim občutkom, s katerimi opravičujemo svoje egoistične misli in dejanja, namesto da bi se usmerjali po zdravem razumu in stali kot zgled principa 'delaj drugim tako, kot želiš da bi drugi tebi', ki je najboljši za vse.

Dejstvo je, da se moramo vsi osredotočiti (pardon, osrediniti) sami nase, na svoje občutke ter misli, s katerimi si prve ustvarjamo, ker se lahko le tako zavemo svojega načina razmišljanja, odločanja in usmerjanja samega sebe, ki trenutno pri vseh ljudeh temelji na egoizmu, zakajti z vsakim samo-ustvarjenim strahom, slabo voljo ali pozitivnim občutkom, v katerem se znajdemo, upoštevamo zgolj in samo sebe in svojo odvisnost do teh in zato vedno reagiramo egoistično ter neobzirno do drugih, s čimer dejansko nismo škodljivi le sebi, ampak tudi vsej svoji okolici.

Naš um je naš ego, ki smo si ga ustvarili skozi odraščanje s pomočjo zunanjih vplivov, skozi gledanje televizije, skozi opazovanje obstoječih človeških obnašanj in prepričanj. V sedanjosti se vsak izmed nas ravna po tem svojem egoističnem programu, ker se tako nekako zdi najlažje in ker verjamemo, da smo to v kar verjamemo. A kot sem ugotovil, to kar verjamemo ni resnično, če preneha obstajati, ko v to ne verjamemo več. In enakovrednost vseh oblik življenja je resnična, ker se vsi rodimo na Zemlji iz skupne prsti in prahu, kamor se tudi enakovredno povrnemo. Vso ostalo sprenevedanje vmes pa je iluzija naših ustvarjenih egov. Čas je, da preidemo k stvar(nost)i in začnemo udejanjati to, kar je najboljše za vse, kar pomeni dajati drugim enako, kot želimo sebi in kot želimo, da bi drugi dajali nam. Tako bomo vsi živeli najboljša izpopolnjena življenja v raju na Zemlji. Za to se mora spremeniti vsak izmed nas, kakopak tega nihče ne more storiti namesto nas in v našem imenu. Ni ga junaka, ki bi nas odrešil lastne neiskrenosti do sebe. Čas je, da si odpustimo lastne egocentrične misli, občutke in navade in začnemo skupaj ustvarjati sistematične rešitve, ki so praktično najboljše za vse. Edina prepreka temu je vsak izmed nas sam, dokler ne popravimo svojih vzorcev obnašanja tako, da so v vsakem dihu v skladu s tem, kar je najboljše za vse.

Na teh naslovih lahko dobimo raznovrstno pomoč pri spoznavanju samega sebe in pri samo-korekciji, hkrati pa pomagamo vsem tako kot bi želeli, da drugi nam:

Desteni'I'Process Lite
Desteni'I'Process Pro
Slovenski Desteni Forum
Desteni Forum