8.23.2016

Dan 263 - Druženje in odnos z všečno žensko

V zadnjem času sem se začel družiti z žensko, ki mi je všeč in s katero bi želel razvijati odnos. Opazil sem, da so se mi pri tem pojavili strahovi po izgubi tega, česar si očitno želim v odnosu z njo. Zato bom pisal samoodpuščanja na to temo.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil želeti si intimnega odnosa z X in si pri tem ustvarjati pozitivna čustva vznemirjenja, sreče, zadovoljstva, ob tem ko si domišljam, kaj vse bi skupaj počela. Ko opazim in se zavem, da si želim intimnega odnosa in pozitivnih čustev z X in da razmišljam o tem, kaj vse bi lahko skupaj počela, se ustavim in diham. Zavedam se, da s tem projiciram vzrok za svoja pozitivna čustva na X skozi misli/domišljanja, namesto da bi se zavedal, da s tem zgolj ustvarjam pozitivno polarnost čustvenega doživljanja, ki se bo spremenil v negativno emocionalno doživljanje, ko bom dojemal/videl, da sem izgubil osebo X oz. idejo/predstavo o osebi X v relaciji do mene, ko/če ta oseba ne bo več hotela razvijati (intimnega) odnosa z mano. Zato se obvezujem, da si ne bom več ustvarjal pozitivnih čustev skozi razmišljanje o X in se ne bom več slepil, da je X odgovorna za/izvor mojih pozitivnih čustev. Namesto tega bom preusmeril pozornost na to, kako sem lahko zadovoljen/srečen sam s sabo, ne da bi pri tem moral zadovoljstvo/srečo pogojevati z osebo X ali katerokoli drugo osebo.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil, da me je strah izgubiti intimen odnos z X v obliki, kot obstaja sedaj, ker dojemam da je oseba X izvor pozitivnih čustev in sprememb, ki jih doživljam. Ko opazim in se zavem, da me je strah, da bi izgubil intimen odnos z X v obliki, kot sedaj obstaja, se ustavim in diham. Zavedam se, da me je strah izgubiti pozitivna čustva, ki jih pri tem doživljam ob X ali misli na X, katerih izvor pa sem v resnici jaz sam in ne X. Zato se obvezujem, da bom ustavil in preprečil strah pred izgubo intimnega odnosa z X in pozitivnih čustev, ki jih pri tem doživljam, tako da si ne bom več ustvarjal pozitivnih čustev, kot so vznemirjenje, sreča, zaljubljenost, sprejetost, v povezavi z X. Namesto tega bom pozornost usmeril na to, kako lahko vznemirjenost, srečo, zaljubljenost, sprejetost redefiniram tako, da bom lahko te besede živel sam, brez odvisnost od drugih ljudi in da bodo hkrati definicije besed zame podporne in ne osnovana na čustvenem doživljanju, za katerega vem, da ni stabilno in da vodi v ponavljajoče se pozitivno in negativno čustveno doživljanje, s katerim si zgolj otežujem življenje in onemogočam, da bi se odločal zdravorazumsko in tako, kot je najboljše za vse.

Redefinicija besed vznemirjenje, sreča, zaljubljenost, sprejetost, ki sem jih povezoval s pozitivnimi čustvi in projiciral na osebo X:

Vznemirjenje:
1. Kako dojemam besedo v povezavi z X?

Vznemirjen sem, ker lahko raziskujem nov odnos in spoznavam X, ker sem lahko intimen z žensko, ki je še ne poznam, ki jo dojemam kot privlačno. Vznemirjen sem, ko si domišljam, kaj vse bi lahko počel z X in kako bi se ob tem počutil vznemirjeno, srečno, zaljubljeno, veselo. Očitno ta čustva pogojujem s tem, da sem v intimnem odnosu z neko osebo, ki mi je všeč.

2. Slovarska definicija:
vznemíriti -im dov. (ī ȋ)
1. narediti, povzročiti, da pride kdo v stanje notranje napetosti zaradi motenja, pričakovanja česa, navadno slabega, nezaželenega:
2. s svojo dejavnostjo narediti, povzročiti, da pride kdo v stanje notranje napetosti, negotovosti
3. ekspr. narediti, povzročiti, da kaj ne miruje

3. Izgovorjava besede:
v-ne-miru

4. Energetski naboj:
Pozitiven.

5. Kreativno pisanje:
Vznemirjenost sem do zdaj dojemal kot pozitivno, ker sem to čustveno stanje povezoval predvsem s pozitivnimi čustvi, kot so sreča, ljubezen, pričakovanje, hrepenenje. Vidim, da sem zaradi tega žele obdržati vznemirjenje, ker sem se ob tem navidezno dobro počutil.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil dojemati in se oklepati vznemirjenja kot čustvenega doživljanja skozi čustva sreče, ljubezni, pričakovanja in hrepenenja. Ko opazim in se zavem, da se oklepam vznemirjenja kot čustvenega stanja sreče, ljubezni, pričakovanja in hrepenenja - se ustavim in diham. Zavedam se, da se oklepam pozitivnih čustev, s katerimi sem definiral/povezoval vznemirjenje, namesto da bi videl/spoznal, da s tem samo zapadam v pozitivno polarnost čustev, ki se vedno prevesi v negativno polarnost, kadar vzroki na pozitivna čustva nisi več prisotni, s tem pa samo ponavljam moje obstajanje v čustvenih ciklih, s katerimi si onemogočam stabilno in prijetno samodirekcijo, v kateri lahko uživam brez čustvenih samojebov. Zato se obvezujem, da se ne bom več oklepal vznemirjenosti kot čustvenega doživljanja samega sebe skozi čustva sreče, ljubezni, pričakovanja in hrepenenja. Namesto tega bom živel novo definicijo vznemirjenosti, ki bo zame dejansko podporna in sem jo zapisal spodaj.

6. Redefinicija besede:
Vznemirjenje:
Stanje v ne-miru, brez miru, v katerem sem v stanju neprestanega razmišljanja in čustvovanja (pozitivnega ali negativnega).

Zato se obvezujem, da bom takoj, ko opazim, da sem vznemirjen, dihal in se ustavil ter si odpustil vzroke za vznemirjenost, da se bom lahko samodirektivno in stabilno usmerjal po zdravem razumu in ne na podlagi čustev.

====

Sprejetost:
1. Kako dojemam besedo v povezavi z X?

Ob X se počutim sprejeto, ker lahko ob njej delim sebe in svojo preteklost/doživljanje, pri čemer me ta ne sodi (vsaj tako dojemam), tudi kadar se sam še presojam. Torej me privlači na njej ta dojeta lastnost, ki si je sam še ne dam dovolj, tj. ne presojanje samega sebe ob deljenju samega sebe s seboj.

2. Slovarska definicija:
Sprejeti:
1. z izrazitvijo svoje volje narediti
2. narediti, da kdo (lahko) pride k osebku, navadno za krajši čas in z določenim namenom
3. navadno v zvezi s s, z narediti, da je kdo ob svojem prihodu deležen tega, kar izraža dopolnilo
4. narediti, da kdo, kaj kam pride, se kje vključi z določenim namenom
5. narediti, da pride kaj v zavest in postane njena sestavina
6. ustvariti si, izraziti pozitiven odnos do kakega (umetniškega) dela
7. s svojimi lastnostmi, dejavnostjo omogočiti
8. z radijskimi, televizijskimi napravami narediti, da kaj postane zaznavno

3. Izgovorjava besede:
s-prejet-ost

4. Energetski naboj:
Pozitiven.

5. Kreativno pisanje:
Sprejemanje je vključevanje nekoga/nečesa v svoje zavedanje in/ali okolje, ki obstaja, brez pogojev

6. Redefinicija besede:
Sprejemanje:
Vključitev nekoga/nečesa v svoje zavedanje in/ali okolje, ki obstaja, brez pogojev, obsojanja, predsodkov.

Odpustim si, da si nisem dovolil sprejemati samega sebe in vseh delov moje preteklosti, uma in čustev in da sem posledično hrepenel po nekom, ki bi me sprejemal. Ko opazim in se zavem, da se ne sprejemam in da si želim biti sprejet - se ustavim in diham. Zavedam se, da se moram predvsem sprejemati sam, s čimer bom lahko samoodkrito odpravljal nepotrebne omejujoče vzorce/sodbe/predsodke do sebe in drugih in posledično znal sprejemati vse brez pogojev, obsojanja, predsodkov. Zato se obvezujem, da bom pozoren na sprejemanje sebe in drugih z namenom, da ne bom več hrepenel/se omejeval z željo po tem, da me bi drugi sprejemali, s tem pa bom tudi sprejemal druge in jim tako lahko v podporo.

====

Zaljubljenost:
1. Kako dojemam besedo v povezavi z X?
Ob druženju/razmišljanju o X v bistvu doživljam zaljubljenost kot skupek drugih pozitivnih čustev, ki se v meni ob tem porajajo, ta pa so: sprejetost -- vznemirjenost -- poželenje po seksu, ob katerem doživljam čustvo poželenja do ženske, ki jo dojemam kot privlačno -- videnje potencialne možnosti za izpolnitev želje po partnerki, ki bi mi pomagala skozi/olajšala življenje tako, da bi me podpirala v stvareh/ciljih, ki se mi zdijo naporni in za katere dojemam, da jih ne morem izpolniti sam oz. da bi bil manjvreden/nesrečen/nezadovoljen sam s sabo, če jih ne bi dosegel, kot je: veliko seksati in ustvariti srečno družino ter spreminjati svet na boljše za vse.

Vznemirjenost in sprejetost sem že redefiniral.

Poželenje po seksu s žensko, za katero dojemam, da me vzburja zaradi svojega videza:
Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil želeti si seksati zgolj z ženskami, ki me vzburjajo zaradi svojega videza, da bi ob tem doživel energetsko bolj intenziven orgazem. Ko opazim in se zavem, da si želim seksati z neko žensko zato, ker me vzburja zaradi svojega videza in ker si želim doživeti energetsko čim bolj intenziven orgazem - se ustavim in diham. Zavedam se, da s tem omejujem svoje seksualno izražanje zgolj na željo po energetskem orgazmu, namesto da bi se osredotočil na fizičen dotik in fizično doživljanje, ki je neodvisno od videza človeka. Zato se obvezujem, da se bom pri seksualnem izražanju osredotočal zgolj na fizičen dotik in fizično doživljanje/izražanje/uživanje ob zavednem dihanju.

Videnje potencialne možnosti za izpolnitev želje po partnerki:
Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil želeti si imeti partnerko, ki bi mi pomagala skozi/olajšala življenje tako, da bi me podpirala v stvareh/ciljih, ki se mi zdijo naporni in za katere dojemam, da jih ne morem izpolniti sam oz. da bi bil manjvreden/nesrečen/nezadovoljen sam s sabo, če jih ne bi dosegel, kot so: veliko seksati in ustvariti srečno družino ter spreminjati svet na boljše za vse. Ko opazim in se zavem, da si želim partnerke, ki bi me oz. za katero bi dojemal, da mi pomaga skozi/olajšala življenje tako, da me podpira v stvareh/ciljih, ki se mi zdijo naporni in za katere dojemam, da jih ne morem izpolniti sam oz. da bi bil manjvreden/nesrečen/nezadovoljen sam s sabo, če jih ne bi dosegel, kot so: veliko seksati in ustvariti srečno družino ter spreminjati svet na boljše za vse - se ustavim in diham. Zavedam se, da svojo srečo/zadovoljstvo/enakovrednost pogojujem z partnerko in da si s tem onemogočam, da bi se sam učinkovito podpiral pri tem, da sem sam s sabo vedno srečen, zadovoljen, da se dojemam enakovrednega z drugimi in da učinkovito dosegam/delujem k ciljem, ki si jih zastavim, tudi če nimam partnerke/pomočnika. Zato se obvezujem, da svoje sreče/zadovoljstva/enakovrednosti z drugimi in učinkovitega doseganja/delovanja k ciljem ne bom pogojeval s partnerko/pomočniki. Namesto tega se bom osredotočil na to, da sem vedno sam izpopolnjen/celovit in učinkovit pri samodirekciji k ciljem, ki si jih zastavim ter pri tem tudi vedno užival, bil srečen/zadovoljen s sabo in se ne presojal kot manjvreden/večvreden od drugih.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil želeti si veliko seksati, ustvariti srečno družino in spreminjati svet na boljše za vse z začetnim izhodiščem dobrega počutja, kjer sem zadovoljstvo in srečo pogojeval z doseganjem te želje. Ko opazim in se zavem, da si želim veliko seksati, ustvariti srečno družino, spreminjati svet na boljše za vse zato, da bi se dobro počutil, bil srečen in zadovoljen sam s sabo - se ustavim in diham. Zavedam se, da sem srečo in zadovoljstvo po nepotrebnem pogojeval s pogostim seksom, ustvarjanjem srečne družine in spreminjanjem sveta na boljše za vse. Srečo in zadovoljstvo lahko torej redefiniram v uživanje ob tem, odpravljam svoja čustvena doživljanja in hrepenenja po nečem izven sebe in ko se ob tem vse bolj učinkovito usmerjam pri aktivnostih, s katerimi pomagam spreminjati svet v boljšega za vse.

2. Slovarska definicija:
zaljubiti se:
1. priti v stanje takega ljubezenskega odnosa do koga, ko čustvo prevladuje nad razumom
2. v čustveno se navezati na kaj tako, da se vidijo, upoštevajo predvsem lepe, dobre strani

3. Izgovorjava besede:
za-lj-ubiti-se
za-ljubljen

4. Energetski naboj:
Pozitiven.

5. Kreativno pisanje:
Definiciji v slovarju se mi zdita zelo zdravorazumski.

6. Redefinicija besede:
Zaljubljenost:
Stanje odnosa do nekoga/nečesa, ko čustvo prevladuje nad razumom, kjer se poudarja dobre stvari in zanemarja/ignorira slabe.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil ustvarjati stanje zaljubljenost do žensk, na katere sem projiciral željo po sprejetosti, vznemirjenosti, seksualni vzburjenosti in možnosti za podporno partnerko. Ko opazim in se zavem, da sem v stanju zaljubljenosti do česarkoli in specifično do ženske, na katero projiciram željo po sprejetosti, vznemirjenosti, seksualni vzburjenosti in možnosti za podporno partnerko - se ustavim in diham. Zavedam se, da si s tem onemogočam zdravorazumski pogleda na svet in situacijo, ki bo meni in drugim v podporo, saj dajem prednosti čustvom, s katerimi se slepim. Zato se obvezujem, da bom vedno pozoren na to, da bom odnose z ženskami/moškimi, ženske, moške in vse ostalo sprejemal objektivno in brez čustvenih projekcij, ker razumem, da bom s tem najbolj podporen do sebe in drugih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar