9.07.2011

2011 - Alkohol

Alkohol ljudje uporabljajo v neiskrenosti kot sredstvo za bežanje pred samoodgovornostjo za svoje stanje in stanje realnega sveta. V naši deželi smo pri tem še posebej uspešni. Neiskrenost tega početja se opazi tudi v tem, kako so se med ljudmi ustvarila razna prepričanja, ki poskušajo pitje alkohola upravičiti in ga celo poveličevati. Denimo to, da je pitje alkohola v malih količinah zdravo, ali pa kakšna bolj hinavska, da nisi odrasel in 'dec', če ne piješ alkohol, da nisi za 'zabavo' in 'veselje', pogosto pa tudi takšna družbeno izključujoča, kjer te denimo v službi sodelavci ne sprejmejo kot enakovreden del ekipe, če jim ne pomagaš pri samozastrupljanju in ne častiš kakšne runde v rednih intervalih. Ljudje predvsem ne marajo treznih v svoji družbi, ker slednji povečajo njihovo krivo vest, saj s svojo prisotnostjo jasno kažejo pijančevo neiskrenost do samega sebe in tudi to, da ima posamezen človek popolno kontrolo nad tem kar počne, zato je sam odgovoren za svoja početja in miselno-čustvena stanja v vseh pogledih, tudi za svojo slabo voljo. Ravno temu se očitno ljudje izogibajo z uživanjem raznih strupenih substanc, da bi jim te pričarale vesele občutke po sistemu 'baš me briga'.

Nedopustljivo je tudi to, da se stanje alkoholiziranosti po svetu v sodnih obravnavah upošteva kot olajševalna okoliščina, ker bojda takrat posameznik ni prišteven. Tako ljudje preko alkohola opravičujejo svoja zlorabljajoča dejanja. Vsekakor je vsak posameznik prišteven, ko se odloči za uživanje drog. V nasprotnem primeru bi takšen človek bil družbi nevaren in zrel za pomoč ter zdravljenje.
Če iskreno raziščemo učinke alkohola opazimo, da ta že v manjših količinah onesposablja tiste telesne funkcije, ki skrbijo za človekov učinkovit stik s fizično realnostjo, ojačajo pa dele umsko-zavestnega sistema, predvsem misli in emocije, ki že prevladujejo v človeku v času pitja alkohola in ga tako še bolj odtujijo od samega sebe in zdravega razuma. Ljudje namreč zmotno mislimo, da obstajamo v naših mislih in emocijah, namesto da bi se osredotočili na fizičen obstoj v sedanjem trenutku, kjer smo v vsakem vdihu in izdihu enakovredni svojemu fizičnemu telesu in stvarni realnosti okrog nas. Le tako lahko delujemo po zdravem razumu in po tem kar je najboljše za vse. Filozofska razmišljanja, emocije in čustva pa nas pri tem le ovirajo in telesu odžirajo življensko energijo. To se lepo pokaže pri ljudeh, ki si venomer ustvarjajo skrbi ali pa močne čustvene pretrese, kjer njihovo telo hitro upeša in se postara (seveda pa za to v pomanjkanju samoiskrenosti krivijo zunanje dejavnike).

Destonijci iz teh in še kakšnih razlogov ne pijemo alkohola, saj je tako najbojše za vse. Tako tudi v tem primeru prevzemamo odgovornost za to, kar sprejemamo in dovoljujemo v življenju, kar pa je zgolj to kar je najboljše za vse v enosti in enakovrednoti. Da ustvarimo raj na Zemlji in dostojno življenje za vse, potrebuje zaupanja vredne, samoiskrene ljudi, ki držijo skupaj in si pomagajo v enosti in enakovrednosti in v nobenem primeru ne odstopajo od tega, kar je najboljše za vse. Vsak Destonijec mora zato sam zase vedno in trdno stati za temi načeli, ne glede na to kaj počne in kje se nahaja. Tako se moč posameznika z jekleno voljo sešteva po principu akumulacije: 1 + 1 = 2. Pridruži se in podpri skupino s svojimi dejanji, podpri Enakovredni Denarni Sistem, kjer bomo vsi lahko živeli dostojno in po principu kar je najboljše za vse.

Obišči nas na našem novem socialnem omrežju! www.destonians.com

1 komentar: