4.26.2014

Dan 140 - Nedopustna seksualizacija

Ženske so izrazito seksualizirane povsod zaradi predsodkov moških. In ker moški več ukazujejo (neupravičeno), smo to sprejeli kot nek normalen del družbe. Daleč od tega, da bi to bilo normalno, kaj šele dobro. S tem ko moški seksualiziramo ženske in to podpiramo, že samo s tem, ko na ulici pogledamo za določenimi ženskami, podpiramo vse te vzorce in zlorabe, ki jih posledično tudi ženske izvajajo same nad seboj zato, da bi ugajale moškim. Še posebej, kadar to vpliva na njihovo preživetje ali dostojno življenje. Sodobna družba je obsedena s seksom. Samo poglejte na internet, na televizijo in reklame, na izgled žensk, ki hodijo po ulicah in nenazadnje, poglejte spletno stran 24ur. Kvazi novice z vložki porničev. Izjemen pokazatelj za to, da moramo prevzeti odgovornost za lastno obsedenost s seksom in seksualizacijo soljudi. S tem povzročamo in podpiramo zlorabo življenja in to je nesprejemljivo.

Odpustim si, da si nisem dovolil spoznati, kako seksualizirano dojemam ženske in in kako je velika večina vseh dodatkov, ki jih ženske dajejo na telo, posledica tega, da moški tako seksualiziramo ženske.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil pobarvane, blond, rdeče, črne, rjave, roza, skodrane, spete, dolge, kratke lase povezovati s seksom in željo po orgazmu in s tem gledati na ženske kot na seksualni objekt.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil namazane ženske z make-upom, pudrom, šminko, maskaro, polakiranimi nohti, poudarjenimi črnimi trepalnicami, živimi ustnicami, rožnato kožo povezovati s seksom in željo po orgazmu in s tem ženske seksualizirati in gledati nanje kot na seksualni objekt.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil ženske v oprijeti obleki, kratkim krilom, z dekoltejem, s petkami, vzorčastimi nogavicami, barvno, rdečo, čipkasto ali prosojno obleko povezovati s seksom in željo po orgazmu in s tem gledati nanje kot na seksualni objekt.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil ženske, ki so kakorkoli dodatno napravljene definirati / dojemati kot bolj privlačne od praktično urejenih, naravnih žensk in hkrati si odpustim, da sem sprejel in si dovolil popolnoma naravne ženske brez dodatkov, z naravnimi (rjavimi) lasmi in preprosto praktično obleko definirati in dojemati kot večvredne in bolj pametne, bolj samozavestne od drugih žensk in jih s tem soditi in ločiti na večvredne in manjvredne.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil soditi in dojemati napravljene ženske kot ošabne in jih soditi kot manjvredne, namesto da bi se zavedal, da so takšne zaradi posledic družbe in nas moških, ki jih sodimo na 'bolj privlačne' in 'manj privlačne'.

Odpustim si, da si nisem dovolil spoznati, da vsakič, ko pogledam za žensko in jo seksualiziram in na kakršnikoli še tako subtilen način dojemam kot seksualni objekt, da bi si s tem ustvarjal poželenje in željo po orgazmu, da s tem še naprej dopuščam vzorec seksualizacije žensk, s čimer vzpodbujam separacijo med ženskami na 'privlačne' in 'neprivlačne'. Posledica tega pa je, da se ženske napravljajo, da niso zadovoljne sam s sabo, da se ne cenijo in da se posledično zlorabljajo zato, da bi bolj ugajale moškim zablodam.

Ko opazim in se zavem, da sem dobil željo po seksualizaciji žensk ali da to že počnem, ko gledam žensko - se ustavim in diham. Zavedam se, da s tem nisem v podporo ženskam in sebi in življenju, zato se obvezujem, da ne bom več sodeloval v vzorcu seksualizacije žensk. Namesto tega se bom osredotočil na dotik rok, zavedno dihal in s tem prekinil miselni vzorec seksualizacije v zavedanju, da s tem zlorabljam ženske, sebe in življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar