9.29.2014

Dan 181 - Sramežljivost ob seksualnih besedah

Danes bom pisal na občutek sramu ob tem, ko se pogovarjam o seksu.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil, da me je sram pogovarjati se o seksu in izgovarjati besede seks, erotika, pornografija, porniči, orgazem, penis, tič, kurac, lulek, vagina, klitoris, sramne ustnice, lulika, spolnost, spolno občevanje, prsi, joške, dojke, zize, prsne bradavice/bradavičke/"nipli".

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil zgornje besed označevati/soditi kot neprimerne, nespodobne, vulgarne, smešne, sramotne in se posledično vedno počutiti sramotno ob njihovem izgovarjanju. Ko opazim in se zavem, da kakršnokoli besedo, povezano s seksom in spolnimi organi definiram neprimerno, nespodobno, vulgarno, smešno, sramotno - se ustavim in diham. Spoznal sem in zavedam se, da so vse besede same po sebi zgolj besede in zato niso sramotne. Prav tako se zavedam, da mi ni potrebno na njih reagirati s sramom ali katerimkoli drugim čustvom, ker je to popolnoma nepotrebno in moteče, čeprav drugi nanje reagirajo z občutkom sramu, užaljenosti ali kako drugače. Zato se obvezujem, da besed povezanih s seksom in spolnimi organi ne bom več označeval/sodil/dojemal kot neprimerne, nespodobne, vulgarne, smešne, sramotne in da se ob njihovem izgovarjanju/uporabi ne bom več počutil osramočeno ali nanje kako drugače čustveno reagiral.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil, da me je strah, da bi me drugi označili za norega, vulgarnega, sramotnega, kadar uporabljam besede povezane s seksom. Ko opazim in se zavem, da me je strah, da bi me drugi označili za norega, vulgarnega, sramotnega, kadar uporabljam besede povezane s seksom - se ustavim in diham. Spoznal sem in zavedam se, da ni nobene potrebe po tem, da bi čustven odziv drugih na mojo uporabo besed, povezanih s seksom, jemal osebno in da mi popolnoma nič ne koristi, če sam reagiram čustveno na reakcije drugih na moje besede, kot tudi ne strah pred tem, da bi drugi čustveno reagirali. Zato se obvezujem, da si ne bom več ustvarjal strahu pred tem, da bi drugi čustveno reagirali name in na moje besede, kadar govorim o seksu.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil dojemati/soditi se kot manjvrednega/čudnega/osramočenega, kadar v javnosti ljudje obračajo glavo za menoj, kadar govorim o seksu ali uporabljam besede, na katere ljudje ponavadi čustveno reagirajo. Ko opazim in se zavem, da se sodim/počutim kot manjvrednega/čudnega/osramočenega, kadar ljudje obračajo glavo za menoj zaradi mojih besed ali ravnanj - se ustavim in diham. Spoznal sem in zavedam se, da mi popolnoma nič ne koristi, če se začnem sam soditi, jemati poglede drugih osebno in čustveno reagirati na to, da drugi obračajo glave za menoj in name reagirajo. Zato se obvezujem, da se ne bom več sodil/dojemal/počutil kot manjvrednega/čudnega/osramočenega, kadar bodo ljudje obračali glave za menoj in name reagirali zaradi mojega ravnanja ali uporabe seksualnih besed ali kakšnih drugih, na katere ljudje reagirajo.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil, da me je strah, da bi ljudje obračali glave za menoj in da bi se ob tem začel soditi/dojemati kot manjvrednega/osramočenega. Ko opazim in se zavem, da me je strah tega, da bi ljudje obračali glave za menoj in da bi izpadel in se začel soditi kot manjvreden/osramočen - se ustavim in diham. Zavedam se, da se moram v takšnem trenutku nehati sam soditi in hkrati nehati jemati možne reakcije in poglede drugih osebno. Zato se obvezujem, da si ne bom več ustvarjal strahu pred tem, da bi drugi obračali glave za menoj in name reagirali ob tem, ko bom govoril o seksu ali uporabljal kakšne druge besede/dejanje, na katere bi ljudje lahko reagirali, ker sem spoznal in razumem, da mi ta strah popolnoma nič ne koristi, ker z njim le po nepotrebnem omejujem svoje izražanje.

---

Vabljeni tudi v mednarodno FaceBook skupino, kot tudi lokalno, slovensko FaceBook skupino, kjer boste našli več samopodpornih spletnih dnevnikov.

Naučite se samo-odpuščanja in se osvobodite vseh svojih čustvenih bremen, strahov in umskih samo-omejitev, naučite se učinkovite samo-podpore in samo-direkcije in postanite sam svoj vodja: Desteni'I'Process Lite, na kratko DIP Lite.

Predlog sistemske rešitve za zagotovitev dostojnega življenja vsem: Living Income Guaranteed (LIG)
Opis je na voljo tudi v slovenščini: Predlog za Zagotovljen Življenjski Dohodek (ZŽD / LIG)

Ni komentarjev:

Objavite komentar