4.13.2011

2011 - Kaj pa ti misliš o tem in onem? (Odgovor na sporočilo Maje)

 Danes sem na Facebook strani prejel naslednje sporočilo:
"Najprej lep pozdrav in hvala, da si sprejel mojo prošnjo za prijateljstvo:)

Kot si mogoče opazil, sem imela konflikt z Valentinom. Zelo me skrbi, ko opazujem način dela v Desteni. Kar nekaj zadev v zvezi s to zadevo sem si že ogledala in se mi dozdeva, da je to skupina, ki širi sovraštvo do vseh, ki niso popolnoma enakega mnenja. To pa me spominja na nacizem, fašizem, stalinov komunizem,...Zelo dolgo sem verjela, da je Valentin prijazna oseba, ki si želi dobro... to mu vidim v očeh... sedaj pa ne vem več. Skrbi me, da nima več svojega mišljenja in da le slepo sledi ˝ukazom˝ oz. prepričanjem Bernarda, nikoli pa ne podvomi v pravilnost njegovih namer, verjamem, da želi dobro, ampak pravijo, da je ˝pot v pekel vedno tlakovana z dobrimi nameni˝:) Našla sem tudi ta posnetek na youtube-u. Zanima me, kaj si ti misliš o vsej zadevi, glede na to, da imaš tudi ti ta znak na profilni sliki.

Ne želim nobenemu nič slabega, le močno me skrbi... Hvala za tvoj odgovor. lepo te pozdravljam, naj ti sveti sonce:)
Maja
Pozabila sem pripeti link:) lp,
(Pripeta povezava:) Desteni Preacher of Hate, Bernard Poolman - part 1"
Naj pojasnim, da je pred tem Valentin odstranil Majo iz svoje Facebook skupine. Torej Maja:
O Valentinu ne bom razpravljal, ker je to obrekovanje, kar pomeni, da v prid svojega ega (osebnosti) govoriš o nekom, ki ni prisoten, in s tem o tej osebi ustvarjaš umska prepričanja, ki so v podporo le tvojemu egu, s tem pa dopuščaš hinavščino in zlorabo.

Način dela v Desteni je enostaven: samo-odkritost, samo-odpuščanje, samokorekcijska praksa, zdrav razum, po principu kar je najboljše za vse, v enosti in enakovrednosti.

Nikjer nisem opazil tvoje odkrite uporabe teh "načinov dela", ker jih tudi nisem iskal, zato te prosim, če mi jih predstaviš. Tako te bom lahko najbolj učinkovito podpiral v tvojem procesu. Vsekakor ti predlagam, da jih sama praktično preizkusiš, saj je gledati nekoga pri opravljanju nečesa precej lažje, kot to početi sam. Z zanimanjem bom bral tvoj samo-iskreni blog in poslušal tvoje vlog posnetke, kjer boš odkrito delila svoj proces in svojo nič-slabega-želečo skrb, saj ti bomo tako lahko vsi Destoniani pomagali pri tvojem procesu odpravljanja lastnih umsko-predprogramiranih vzorcev razmišljanja (ega), ki smo si jih ljudje dopustili sprejeti kot del naše osebnosti in kateri nas delajo nezmožne, da bi praktično živeli v enosti in enakovrednosti, po principu kar je najboljše za vse (torej zdravega razuma).

Glede pravilnosti namer:
Namere nikoli niso "pravilne" ali "nepravilne", ker je to umsko-polaritetna utvara in projekcija, ki jo ljudje projeciramo na neko stvar, glede na svoja prepričanja in verovanja, ki smo si jih dopustili sprejeti v naš um od staršev, prijateljev in ostale družbe. Tudi ti v tem primeru nisi izjema. Zato je tukaj jasno, da moraš svojo skrb o tem, "da (Valentin) nima več svojega mišljenja in da le slepo sledi 'ukazom' oz. prepričanjem Bernarda", najprej usmeriti nase in v samo-iskrenosti poiskati in odpraviti vse samo-sprejete in dopuščene primere, kjer sama počneš isto. Ne sodi drugega, da ti ne bo sojeno.

Torej, člani Desteni se učimo ravnati po principu zdravega razuma, kar pomeni, da dejstva (fizično realnost) obravnavamo objektivno, po principu kar je najboljše za vse, pri čemer ne odobravamo nikakršnih zlorab.
"se mi dozdeva, da je to skupina, ki širi sovraštvo do vseh, ki niso popolnoma enakega mnenja. To pa me spominja na nacizem, fašizem, stalinov komunizem"
Tvoj 'dozdev' v objektivni realnosti ni pomemben, saj izhaja iz tvoje subjektivne osebnosti (ega), ki temelji na umsko-predprogramiranih miselnih vzorcih, prepričanjih, verovanjih, ki si jih sprejela kot del svoje osebnosti. Uporabi samo-iskrenost, samo-odpuščanje in samokorekcijsko prakso (pri katerih ti lahko pomagam), saj boš z učinkovito uporabo le-teh postala vešča objektivnega razumevanja posledic, ki jih v tem primeru kopičijo člani Desteni s svojimi ravnanji po navedenih principih. Tako ne boš več potrebovala tujega mnenja o tem, če je nekaj "dobro" ali "slabo", saj boš znala sama razbrati, kaj je najboljše za vse in kaj je dobro le za posameznika/manjšo skupino.

Naj še pojasnim, da je "ta znak na profilni sliki", ki ga imam tudi jaz, priponka v podporo Enakovrednemu Denarnemu Sistemu (Equal Money System), predlagan s strani skupine Desteni, s katerim bomo vsem na Zemlji praktično zagotovili dostojno življenje. O njem se pripravlja zelo obširna knjiga, kjer bo vse v zvezi s tematiko objasnjeno, tudi v slovenščini, v kolikor nama bo z Valentinom uspelo učinkovito in pravočasno prevesti obširna besedila. Vabim vas, da se prijavite na prejem obvestila, ko bo knjiga nared: http://equalmoney.org/the-book/


Hvala, Maja, za tvoje sporočilo, naj ti bo moj odgovor v podporo.

3 komentarji:

  1. Hvala Blaž! Enako sporočilo Maje sem prejel tudi jaz, in tudi sam sem ji odgovoril s podobnim podpornim besedilom, da bo lahko čim prej spoznala in odstranila svoje razdvajajoče umske vzorce.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdi se mi izredno pomembno, da tudi v slovenščini VSE obrnemo nase, ker sicer izpade obsojajoče. Torej: "O Valentinu ne bom razpravljal, ker je to obrekovanje, kar pomeni, da v prid svojega ega (osebnosti) govorim o nekom, ki ni prisoten, in s tem o tej osebi ustvarjam umska prepričanja, ki so v podporo le mojemu egu, s tem pa dopuščam hinavščino in zlorabo." See? :)

    OdgovoriIzbriši