4.10.2011

2011 - Blog št. 2: Desteni in moj proces samoodkritosti

Torej to je moj drugi blog, na katerem bom delil svoj osebni proces in izkušnjo v sklopu skupine Desteni v slovenščini.

Kaj je Desteni?
To je skupina ljudi, ki uveljavlja praktične rešitve za svet po principu Enosti in Enakovrednosti ter kar je Najboljše za Vse. Z uporabo orodji samo-odkritosti, samo-odpuščanja in samo-korekcijske prakse njeni posamezniki prevzemamo samoodgovornost za vse sprejete in dopuščene miselne vzorce, navade, čustva in reakcije, da postanemo stabilni, samoodkriti in zaupanja vredni posamezniki, ki smo sposobni skupinskega dela v enosti in enakovrednosti, da uredimo svet enkrat za vselej tako, kot je najboljše za vse.

Najbolj pomembne so seveda praktične rešitve, ki jih lahko vsak uporabi in se nam tako pridruži pri ustvarjanju dostojnega življenja za vse na Zemlji.

Med te rešitve sodi tečaj Desteni'I'Process oz. Desteni'Jaz'Proces, v katerem sodelujem 2 leti že tudi sam. Zasnovan je tako, da izboljša posameznikov jaz v smislu samoodgovornosti in sposobnosti za enakovredno udejanjanje posameznika pri ustvarjanju novega urejenega sveta z izhodiščem Enosti in Enakovrednosti vseh. To pomeni, da bo preko Enakovrednega Denarnega Sistema (Equal Money System) poskrbljeno za dostojno življenje vseh ljudi in posledično tudi živali, rastlin in vseh ostalih izraznih oblik obstoja. V skupini razumemo, da moramo za spremembo sveta najprej spremeniti sebe, zato je to naša primarna skrb in namera, kar se odraža v naših blogih in vlogih (spletnih tekstovnih in video dnevnikih).

V sklopu praktičnih rešitev je Desteni'Jaz'Process prav tako zasnovan tako, da posamezniku z učinkovito uporabo podanih orodij omogoča stalen dohodek preko Desteni Načrta Prihodkov (Desteni Income Plan) za lastno podporo in seveda podporo skupine pri uveljavljanju Enakovrednega Denarnega Sistema, ki bo prvi korak pri zagotavljanju dostojnosti vsem živim bitjem. (In ne, Desteni Načrt Prihodkov ni piramidni sistem, ker znotraj njega vsi udeleženci zavzemajo enakovreden položaj, kjer najprej kupijo produkt - torej tečaj, se ga naučijo uporabljati in ga nato z lastnim zgledom prodajo naprej, kot podporo sočloveku. Tako sistem ne potrebuje venomer nove člane, da bi deloval, kljub temu pa omogoča učinkovito podporo posameznika pri svojem procesu na praktičen način.)


To bi bilo na kratko nekaj o naši skupini, seveda pa je edino učinkovito spoznanje kaj predstavljamo to, da sami raziščete vse v zvezi z njo: www.desteni.co.za in http://equalmoney.org

Tudi sam sem na začetku le čudno gledal in si mislil svoje, po preučitvi predstavljenega gradiva (ki ga je že res veliko) pa sem spoznal kako in zakaj so stvari takšne kot so in se odločil za sodelovanje, ker je to edina praktična rešitev za vse, ki si želijo dostojnega življenja vseh na Zemlji v Enosti in Enakovrednosti. To pomeni svet brez zlorab, nasilja, lakote, onesnaževanja, hierarhije in vseh ostalih slaboumnih manifestacij, ki smo si jih ljudje dovolili in dopustili sprejeti kot nekaj vsakdanjega.

Sprejel sem samoodgovornost za vse kar počnem in se postavil na stran življenja v Enosti in Enakovrednosti, s čimer si omogočam praktično udejstvovanje pri urejanju sveta po principu Kar je Najboljše za Vse. To odločitev bo moral sprejeti vsak, ki bo želel enakovredno prisostvovati naši skupni prihodnosti, saj bo v nasprotnem primeru samemu sebi izničil vso vrednost, saj bo deloval s stališča egoizma, kar vedno vodi v zlorabo, ta pa se v nobenem primeru ne bo več tolerirala.

Svojo odločnost pri podpiranju stališča odkrite, praktične Enosti in Enakovrednosti vseh, Destonci kažemo tudi s tem, da si redno brijemo glavo. To seveda od nikogar ni zahtevano, je pa praktičen korak pri odkritem obravnavanju samega sebe in sveta, saj s tem samemu sebi dokažemo, da smo se sposobni odpovedati egoističnim miselnim vzorcem v prid principa Kar je Najboljše za Vse. (Da pozitivnega vpliva na okolje niti ne omenjam.) Tako se pri odkritem soočenju s samim sabo in celotnim svetom postavimo v enakovreden položaj s tem kar obstaja in si tako omogočimo vpliv pri ustvarjanju dostojne prihodnosti za vse, z upoštevanjem principa kopičenja posledic in njihovega seštevanja pri skupinskem delu.

1 komentar:

  1. Blaž, odlična predstavitev bistva Desteni, in vesel sem, da si tudi ti odprl blog v slovenskem jeziku! :)

    OdgovoriIzbriši