11.27.2011

2011 - Kdo že poudarja, da sta pomembna razvoj in napredek?

Predvsem politiki in gospodarstveniki venomer poudarjajo, kako sta pomembna razvoj in napredek in da je kapitalizem temu naravnan in da se v njem to vzpodbuja. Pa se res? Venomer in kar naprej vsi poudarjajo, kako vzpodbujajo napredek. Kako že? Očitno je, da se še jamski človek bolje zaveda definicije besede napredek od večine ljudi, ki to besedo resno uporablja v kapitalizmu.

Nihče očitno ne premore toliko samoiskrenosti in samodirekcije, da bi dejansko raziskal, kakšno je dejansko stanje "napredka" v kapitalizmu. Seveda je pomembno, na kakšen način napredek definiramo. Pa vzemimo za naš primer povsem enostavno, uradno definicijo iz SSKJ, ki jo razume vsak zdravorazumski človek:

napredek - prehod z nižje stopnje na višjo glede na kakovost, pozitivne lastnosti

Povsem enostavno. Sedaj pa v samo-iskrenosti poglejmo na izdelke in storitve, ki se ponujajo v kapitalizmu. Proizvajajo se po principu dobička, zato se morajo čimprej pokvariti, da lahko podjetje čim hitreje zasluži s prodajo novega, "boljšega", "naprednejšega". Zgolj in samo zaradi tega principa, po katerem morajo vsa podjetja delovati, se izdelki z namenom načrtujejo in izdelujejo tako, da se čim hitreje pokvarijo, s čimer se proizvaja ogromne količine smeti, zlorablja delovno silo, naravo in zapravlja energijo in surovine. Korporacije zapravljajo nešteto delovnih ur in količin vsega naštetega za to, da izdelke "RAZVIJEJO" do te mere, da se pokvarijo v roku parih let, čeprav so že večinoma ob izumu ti zdržali desetletja in še več. Primerov o tem najdemo na vsakem koraku in na vseh področjih toliko, da bi še gorski jamski človek, ki pride iz jame na sonce samo enkrat na teden za pet minut, opazil nesprejemljivost takšnega dogajanja.

Pa poglejmo par primerov. Ob iznajdbi žarnice je ta bila izdelovana tako kvalitetno, da njene obstoječe različice svetijo še danes. Kako pa je z žarnicami sedaj? Če zdrži dve leti, je to vrhunski dosežek civilizacije. V praksi, na primer v varčne žarnice vgrajujejo čipe, ki ob vsakem priklopu vanjo za kratek čas spusti preveč toka, da se tako žarnica kvari in pokvari v roku parih let, ker bi drugače zdržala celo stoletje in podjetje ne bi imelo dobička s prodajo smeti. A smo kaj hecni?

Še en dokumentarec na to temo:
http://www.facebook.com/TheLightBulbConspiracy?sk=info

Ohranjeni avtomobili, ki so jih včasih izdelovali Nemci in drugi, so še danes izredno kvalitetni, enostavni za popravila itd. Danes se med vrhunske dosežke civilizacije šteje, če nov avto zdrži brez popravila vsaj par let, itak pa je cel zaplombiran in zakompliciran do te mere, da ga lahko popravi le doktor znanosti, če slučajno premore vso potrebno opremo za milijon evrov. A smo kaj hecni? Da sploh ne omenjam, da je bil že pred davnimi leti izumljen avtomobil na vodno gorivo, ki so ga naftne korporacije hitro odkupile, pospravile in umorile izumitelja, da slučajno ne bi kdo ogrozil dobička. Očitno v imenu "NAPREDKA", kakopak.

http://www.waterpoweredcar.com/

Primerov o tem, kako so izdelki danes načrtno narejeni tako, da se pokvarijo, je nešteto. Ob tem pa kapitalizem nedvomno neizmerno podpira napredek, več kot očitno, res! Da se ne bodo komu krave smejale, ko bo omenjal napredek in pomembnost le-tega v sistemu kapitalizma...

V računalništvu se komponente in verzije raznih telefonov in podobno izdelujejo v neštetih različicah, od katerih je ena bolj poneumljena od druge, da se navidezno ustvari cenovne razrede, namesto da bi se vse izdelke proizvajalo v najboljši možni kvaliteti in v samo tolikšnih različicah, kot je to praktično uporabno in smiselno, brez da se ob tem ustvarja smeti in uničuje naravo.

To je zgolj eden izmed mnogih očitnih dejstev, ki kažejo na to, da je kapitalizem sistem zlorab, ki poneumlja ljudi, saj se večina niti ne zaveda, da so vse te smeti od produktov narejene načrtno, zgolj in samo zaradi dobička, ki smo si ga ljudje sami namislili in ga sami podpiramo, kot da smo ljudje dejansko tako butasti in brez zdravega razuma, da ne bi znali ustvarili boljšega sistem, ki bo dejansko Najboljši za Vse. Seveda nismo, vsaj tisti ne, ki premoremo samo-iskrenost in samo-direkcijo, zato podpiramo in z lastnim zgledom uveljavljamo Enakovredni Denarni Sistem, ki bo ta in vse ostale probleme kapitalizma odpravil in vsem živim bitjem na Zemlji zagotovil Dostojno Življenje, kjer bodo vse zlorabe česarkoli odpravljene večinoma že pred, če ne pa takoj ob nastanku.
 
Uporabi svojo glavo, bodi samo-iskren in postani samoiniciativen, preuči Enakovredni Denarni Sistem in dejavno podpri to, kar je Najboljše za Vse Življenje.

Več kot očitno je, da se naši politiki in "gospodarstveniki" niti malo ne zavedajo tega čisto enostavnega in očitnega dejstva, da v kapitalizmu obstaja samo devolucija, saj se v njem okolje in standard življenja na Zemlji uničuje z večjo hitrostjo, kot bi ga naj "izboljševal" kakršenkoli kapitalistični "napredek". Ne zgleduj se po sužnjih sistema, ki vidijo le lastni interes in znajo le mešati zrak s svojimi egoističnimi težnjami, tisti malo "bolj napredni" pa drek, ker si ga lahko privoščijo. Zato tudi ne bodo in ne morejo nikoli poiskati rešitve za propadajoči kapitalizem, pa lahko še tako prelagamo lastno odgovornost nanje. Kvečjemu si bodo namislili zgolj novo verzijo zlorabljajočega sistema, ki bo ljudi še bolj zasužnjil, da bodo lahko še varneje uživali v svojih luksuznih gradovih, ki jim jih mi vsi omogočamo, ker se slepimo pred lastno odgovornostjo do realnosti, ki jo vsak dan ustvarjamo. Vsi mi smo krivi za svetovni sistem kapitalizma, ker ga podpiramo, zato moramo vsi mi z lastno voljo in lastnim zgledom ter po principu kar je Najboljše za Vse, uveljaviti sistem, ki ne bo dopuščal nikakršnih zlorab Življenja in ki bo vsem zagotovil Enakovredno Dostojno Življenje.

Za to pa so dejansko potrebni pogum, samo-iskrenost, samo-direkcija, samo-korekcija in vztrajno skupinsko delo. Pridruži se Destonijcem,  pridruži se Življenju! www.destonians.com




Ni komentarjev:

Objavite komentar