6.14.2012

Junij 2012 - Dan 20 - Enakovredni Denarni Sistem = sistem enakovredne dostopnosti

Eden izmed strahov/odporov, ki si jih ljudje ustvarijo, ko slišijo za Enakovredni Denarni Sistem, je strah pred fizično prisilno enakostjo. Da bi torej vsi enako izgledali, bili enako oblečeni, jedli enako hrano, vozili enake avtomobile itd. Takšen strah je popolnoma odveč, ker to ni namen EDS-ja. Bistvena pa je enakovrednost vseh živih bitij in narave oziroma, če se omejimo na človeka, da bomo imeli vsi enakovreden zagotovljen dostop do vseh dobrin, tako nujnih - osnovnih, kot tistih, ki jih danes označujemo kot nadstandardne, na smiseln, ne zlorabljajoč način. Problem 'pomanjkanja' dobrin je v kapitalizmu umetno ustvarjen zaradi njihove masovne potratne porabe iz potrebe po dobičku. V EDS bo ta omejitev odstranjena, s čimer se bosta kakovost in trajnost izdelkov izredno povečali in podaljšali, s čimer bo dostop do vseh dobrin enakovredno omogočen vsakemu človeku, saj bosta učinkovitost in reciklaža izdelkov neprimerno večji ter poraba materialov in surovin veliko manjša od zdajšnje, ko se izdelki že v osnovi zasnujejo tako, da se po parih letih pokvarijo v prid željam po večjih dobičkih.

Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil živeti v strahu pred prisilno enakostjo in to povezovati z Enakovrednim Denarnim Sistemom, brez da bi sploh prej objektivno raziskal, kaj le-ta predstavlja.
Odpustim si, da si NISEM dovolil ustaviti strahu in predsodkov in objektivno preučiti Enakovredni Denarni Sistem ter konstruktivno prispevati k praktičnim rešitvam, ki bodo najboljše za vse.
Odpustim si, da sem sprejel in si dovolil omejevati samega sebe s predsodki o tem, kaj je mogoče in kaj ni mogoče, ter se s tem poskušal izogniti prevzemanju samo-odgovornosti za lasten egocentričen način življenja, kjer mislim le na lasten užitek in se ne zmenim za nič drugega, čeprav s tem podpiram zlorabo življenja.
Obvezujem se, da bom preučil Enakovredni Denarni Sistem in vse moje predsodke/strahove, ki me odvračajo od enakovrednosti z življenje, s katerimi si onemogočam spoznanje samega sebe kot enakovrednega živega bitja.
Obvezujem se, da bom samo-iskren in da si bom odpustil vse strahov/predsodke in ostale miselne vzorce in navade, s katerimi se omejujem in se odvračam od enakovrednosti z življenjem ter s tem povzročam zlorabo le-tega.
Obvezujem se, da bom iskal ter sodeloval pri uveljavljanju praktičnih rešitev, ki so najboljše za vse in da ne bom več slepo sprejemal zlorabe življenja, ker se zavedam, da sem tudi sam življenje in da se lahko v vsakem trenutku znajdem na strani zlorabljenega, vse dokler še obstajajo zlorabe življenja.
Obvezujem se, da bom sodeloval z drugimi pri uveljavljanju tega kar je praktično najboljše za vse in da bom uporabljal principu in rešitve, ki dokazano delujejo in da ne bom odkrival 'tople vode', ker je to egoizem, s katerim namerno podaljšujem trpljenje in zlorabe, samo zato ker se še vedno oklepam energetskih želja po posebnosti in si želim zmagati v igri primerjanja.

Bistvo EDS-a je torej ustvariti najvišji možen standard življenja na Zemlji, ne le za ljudi ampak tudi za vsa ostala živa bitja in naravo, znotraj katerega bomo vsi enakovredni v smislu dostopnosti in kakovosti materialnega bivanja. Materialno-praktično je takšno stanje popolnoma enostavno doseči, problem je le v naših glavah. Dokler se bomo oklepali lastnih namišljenih predsodkov in strahov pred samim sabo in za stanje sveta krivili druge in iskali ter čakali na rešitelja, se ne bo prav nič zgodilo, vse bo le še slabše. Zato te vabim, da se premakneš in spoznaš samo-iskreno samo-direkcijo in se nam pridružiš v procesu spoznavanja in uveljavljanja praktičnih zglednih rešitev, s katerimi bomo dosegli dostojnost in zabavno življenje za vse.

www.destonians.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar